IBB dankt bedrijven en organisaties voor gastvrijheid

Het IBB heeft de afgelopen weken dagelijks twitter-berichten over de opleiding bouwbiologie de wereld in geslingerd. Hierbij werd dankbaar gebruik gemaakt van de online media.

Mede door het interesse uit de markt en de vragen werd verder gewerkt aan de website en werd snel besloten om in de aanloop naar de start van de opleiding in maart 2013 door het hele land informatiebijeenkomsten aan te bieden. Deze werden goed bezocht door architecten, ingenieurs, bouwkundigen, bouwbegeleiders, adviseurs, aannemers, restauratieprofessionals, huisartsen en andere geneeskundigen.

we2p_praesentation

Naast informatie over het IBB en IBN, ontstaan en inhoud van de opleiding bouwbiologie, verschillen met de Duitse opleiding en het beroepsbeeld van bouwbioloog of bouwbiologisch meettechnoloog werd ook aandacht besteedt aan de ontwikkelingen en het niveau in Nederland op het gebied van duurzaamheid en relatie met bouwbiologie. Bij elke bijeenkomst was een bouwbioloog IBN uitgenodigd, dus iemand, die de opleiding eerder in Duitsland gevolg had, om over zijn ervaringen te vertellen. Dit resulteerde in interessante en informatieve discussies.

Wat telkens opviel was het inzicht, dat de kennis – als die er dan is – zeer versnipperd aanwezig is en nauwelijks tot de praktijk doordringt. Unaniem was iedereen het daarover eens dat deze inzichten geïntegreerd dienen te worden in de praktijk en dat bouwbiologie hiervoor een goede en bewezen opleiding is.

Wat tevens opviel was het bewustzijn dat reguliere opleidingen tekort schieten bij het integraal benaderen van gebouwen in relatie tot gezondheid. Het blijkt dus van individuele interesses afhankelijk in hoeverre iemand over de schutting kijkt en zich verdiept in aanverwante disciplines.

De informatiebijeenkomsten hadden plaats in steden als Zeist, Arnhem, Delft, Eindhoven en   nog een op 14.2.2013 in Amsterdam. In twee uur werd met elkaar kennis gemaakt.

Op deze plaats willen we de gastheren bedanken voor het ter beschikking stellen van hun locaties.

Zeist Omgevingsdienst Regio Utrecht (www.odru.nl)

Delft  Stichting de Witte Roos (www.witteroos.nl)

Arnhem D+B Architecten (www.dplusb.nl)

Eindhoven  Buro BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) (www.bouwenineigenbeheer.nl)

Amsterdam Aldus Bouwinnovatie (www.alinnovatief.nl)

Ook willen we hier een dank uitspreken aan alle bouwbiologen en bouwbiologische meettechnologen, die hun ervaringen deelden met alle bezoekers:

dhr. Richard Bruijne, dhr. Erik Noteboom, dhr. Han Vrijmoet, dhr. Willem Hochstenbach en dhr. Daniel Hoewekamp.

Informatie over hun bedrijven kunt u hier vinden.

Wilt u ook deelnemen aan een informatiebijeenkomst? Dat kan nog voor 14.2.2013 in Amsterdam. Geeft u zich dan op via mail [avgb@live.nl] of via de website www.bouwbiologieibb.com

ALLEN een hartelijk dank voor uw interesse en bijdrage, gastvrijheid en engagement!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: