Alternatief stralingsonderzoek

Vandaag verscheen dit bericht over alternatief stralingsonderzoek in een school in Enkhuizen:

Image

 

Interessant, omdat bouwbiologie zich o.a. met straling in gebouwen bezig houdt. Sterker nog, na een gedegen opleiding bouwbiologie IBB/IBN is een studie bouwbiologisch meettechnoloog IBB/IBN een van de mogelijke specialisaties.

De vraag in hoeverre hierbij alternatieve meetmethodes gebruikt worden is vrij makkelijk te beantwoorden: namelijk niet!

Elektromagnetische velden en straling (HF en LF) worden gemeten middels zeer geavanceerde  meetapparatuur die naast nauwkeurigheid ook nog eens zeer kostbaar is. 

De apparatuur (zowel de goede als ook de verkeerde) is overal te koop. Iedereen kan vandaag nog beginnen aan het meten van straling en er een berichtje over schrijven en een factuur sturen.

De prijs hiervoor is meestal afhankelijk van de te meten straling en het aantal vierkante meters of het aantal ruimtes. Het is vrij moeilijk voor een opdrachtgever om de kwaliteit te controleren, immers zijn deze stralingen niet zichtbaar.

Als Instituut voor Bouwbiologie + Ecologie Benelux raden we iedereen aan, om uitsluitend met gecertificeerde bouwbiologische meettechnologen te werken, die volgens de beroepscode van het VBB (vereniging bouwbiologen Benelux) werken en verplicht zijn, hun apparatuur regelmatig te laten controleren (precisie). 

Voor inspecties, metingen en adviezen zijn internationaal geaccepteerde en gehanteerde procedes ontwikkeld waaraan een gecertificeerd bouwbiologisch meettechnoloog zich heeft te houden. Hiervoor heeft hij zeer gespecialiseerde opleidingen gevolgd en is tevens verplicht tot regelmatige bijscholing.

Op onze website http://www.bouwbiologieibb.com kunt u zien waar u in Nederland een betrouwbaar bouwbiologisch meettechnoloog IBB/IBN kunt vinden. Twijfelt u kunt u vrijblijvend een informatieaanvraag doen. Het IBB houdt het register van bouwbiologen IBB/IBN en bouwbiologische meettechnologen IBB/IBN bij en is geinformeerd over alle gevolgde bij- en nascholingen van geregistreerden.

Het wordt dus tijd voor een professionalisering en bescherming van deze werkzaamheden. Daarvoor zet zich het VBB in samenwerking met Duitse en internationale beroepsverenigingen in.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: