Bouwbiologie Benelux goed ontvangen!

Image

In januari zijn we gestart met het aanbieden van de opleiding bouwbiologie IBB/IBN in het Nederlands.

Januari en februari stonden in het teken van een soort roadshows door verschillende steden in Nederland. Telkens weer mochten we gebruik maken van zeer leuke en bijzondere locaties: een verscholen hutje in het bos in Zeist, een mooi architectenbureau in een statig pand in Arnhem, een door daglicht  gekenmerkt high-tech office in Amsterdam, een serene vergaderruimte in Eindhoven, een bijzonder rijksmonument in Delft….een voor een geslaagde bijeenkomsten met zeer interessante gasten en onderwerpen.

Dat heeft naast andere initiatieven geleidt in de inschrijving van een respectabel aantal studenten uit zeer diverse disciplines: van architect, stedenbouwkundige, vastgoed-professional, elektrotechnisch ingenieur, aannemer en uitvoerder, bouwkundig en milieutechnisch ingenieur etc….

Terwijl we ook graag nog een bijeenkomst in België hadden georganiseerd ontvingen we toch inschrijvingen uit België. Dat verbaasde ons om zo meer omdat er in België blijkbaar een concurrentiestrijd was losgebarst tussen reeds bestaande opleidingen.

We beseften dat we ons in een nieuwe branche bevonden: de markt van educatie en scholing.

Nu hebben we onze groeiambities maar deels vastgesteld aan hand van het aantal studenten. Het gaat met name om de integrale kennis die we in relatief compacte vorm aanbieden.

Veel praktische vragen kwamen op ons pad. Bijzonder blij zijn we met mensen waarvan we denken dat zij zich al erg ver en uitgebreid op eigen initiatief hebben wijs gemaakt op het brede terrein van bouwbiologie.

Juist de eigen kennis aangevuld met de kennis uit de opleiding bouwbiologie, maar zeer zeker ook uit de netwerkfunctie die aan het ontstaan is, maakt bouwbiologie IBB/IBN tot een verrijking.

Ondertussen zijn we bij de tweede inschrijftermijn belandt: ondanks dat we dit keer geen nieuwe roadshow gehouden hebben ontvingen we de laatste dagen weer een mooi aantal inschrijvingen: van Amsterdam tot Maastricht.

Ook zeggen we het zelf: Nederland wordt gezonder, groener, duurzamer en humaner!

Natuurlijk is kennis maar een bouwsteen, maar een mindshift, het bewustzijn dat het anders kan en moet, is een mooi begin.

Met een klein glimlach kijken we terug op alle minder positieve berichten uit het verleden jaar. Geen leedvermaak, maar als teken van hoop.

Zoals het IBN ons – na meer dan 30 jaar ervaring – meegaf: het is geen kwestie van marketing, het is een kwestie van tijd.

Dat er veel ontwikkelingen gaande zijn, die ons als mensen minder blij maken, is voor ons duidelijk. We kunnen daar maar een paar dingen tegenover zetten: kennis, positivisme, energie, inzet, ons woord en onze daad.

We zijn blij dat zich zoveel mensen hierachter scharen, hier zelf tijd en geld voor vrijmaken en zich als professional binnen hun mogelijkheden hiervoor willen sterk maken.

Bij deze Dank! Dank voor het vertrouwen.

Gezamenlijk kunnen we iets bewegen!

De volgende mogelijkheid om een begin te maken met de opleiding Bouwbiologie IBB/IBN is op 15 mei 2013. Hiervoor sluit de inschrijvingstermijn op 15.4.2013.

Daarna bestaat de eerstvolgende mogelijkheid op 15.7.2013. Inschrijvingstermijn daarvoor sluit op 15.6.2013.

Verdere informatie over de opleiding en de inschrijvingsprocedure is te vinden op de website http://www.bouwbiologieibb.com

Van harte welkom!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: