Mobielvonk, energievoorziening en straling

Het is druk in de wereld van de mobiele communicatie.

En terecht: straling door het gebruik van mobieltjes is veel gevaarlijker dan de industrie ons wil laten geloven. Preventie is daarom beter dan afwachten…

De Vereniging van Oostenrijkse artsen heeft op basis van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken en ontwikkelingen de 10 medische regels voor mobielvonk aangescherpt. (lees hier het artikel)

U weet niet wat dat zijn?

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft 10 basisregels voor het juiste gebruik van mobiel vonkapparaten opgesteld die preventief de vermoedelijke risico’s moeten voorkomen. Deze zijn in een aantal talen vertaald. Hiernaast de Nederlandse versie:

Stralende informatie

Ook in Duitsland is men alert op deze gevaren. In April vond de twee-jaarlijkse EMV conferentie van de Duitse Beroepsvereniging van Bouwbiologen in Duitsland plaats. Alle lezingen zijn nu beschikbaar in vorm van een boek met de titel “Energieversorgung und Mobilfunk”. Dit is te bestellen voor 39,- Euro. Het ISBN nummer luidt: ISBN – 978-3-9814025-3-7

VDB 2013 EMV

en hier kunt u de inhoud van dit meer dan 200 pagina tellend document en naslagwerk inzien:

VDB 2013 EMVinhoud

… en natuurlijk blijft het IBB benieuwd hoelang de gezondheidsraad en het RIVM de mogelijk schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid door straling voor grote delen van de bevolking, maar vooral voor kinderen, blijft ontkennen. In alle landen om ons heen staat dit onderwerp hoog op de agenda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: